Paavo Leppänen


Henkilökunnan yhteystiedot saatavilla yliopiston yhteystietohausta.

X (ent. Twitter) -käyttäjänimihttps://twitter.com/paavoleppanen

LinkedIn-osoitehttps://www.linkedin.com/in/paavo-lepp%C3%A4nen-07b0473b/

ORCID-linkkihttps://orcid.org/0000-0002-8941-2225


Yleiskuvaus

Olen psykologian professori Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella. Johtaa Oppimisen dynamiikan ja interventiotutkimuksen huippututkimusyksikköä (InterLearn) Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa. InterLearn tutkii lasten oppimisen ja mielenterveyden yhteyksiä sekä oppimisen tuen keinojen vaikuttavuutta selittäviä tekijöitä.

Tavoitteeni on ymmärtää, miksi joillekin lapsille kehittyy vaikeuksia varhaisessa kehityksessä ja kouluiässä ja miksi jotkut lapset, riskitekijöistä huolimatta, pärjäävät koulussa ja pystyvät välttämään isommat mielenterveys ongelmat.


Aktiiviset JYU-affiliaatiot


Aiemmat, ei-aktiiviset tai muut työsuhteet


Tutkimuskuvaus

Leppäsen tutkimus kohdistuu neurokehityksellisiin pulmiin, kuten lukemisen, matematiikan, tarkkaavaisuuden, kielellisten vaikeuksien, vieraiden kielten oppimisen ja digitaalisen oppimisen vaikeuksiin sekä niiden neurokognitiivisiin, sosioemotionaalisiin ja ympäristöön liittyviin riski- ja suojaaviin tekijöihin sekä harjoittelun ja interventioiden vaikutuksiin. Leppänen ja hänen tutkimusryhmänsä käyttävät kysely-, käyttäytymis-, katseenseuranta- ja aivotutkimusmenetelmiä (EEG, MEG ja synkronoitu MEG/EEG-eye-tracking).

Hän on viime aikoina toiminut johtajana /JY:n vastaavana tutkijana useissa eurooppalaisissa hankkeissa, kuten H2020-tohtorikoulutusverkosto Neo-PRISM-C ETN (2019-2023), ChildBrain ja PredictAble European Training Networks (2015-2019) sekä Suomen Akatemian hankkeissa, viimeisimpinä InterLearn CoE (2022-2029), CoPSOI-hanke yhteistoiminnallisesta ja digitaalisesta oppimisesta (2018-2022, konsortion PI) ja iFuCo (2016-2018) digitaalisen/netissä oppimisen ja sen opetuksen tehostamisesta sekä eSeek internet-lukemisesta ja oppimisvaikeuksista (2014-2017).


Tieteenalat


Seurantakohteet


Omat asiasanat

Neurokehitykselliset pulmat, oppimisvaikeudet, riski- ja suojatekijät, digitaalinen oppiminen, EEG, MEG, silmänliikeseuranta, yhdistetty EEG/MEG-eye-tracking


Hankkeet, joissa vastuullinen johtaja


Hankkeet, joissa on hanketiimin jäsen


Julkaisut ja muut tuotokset

  
Go to first page
  
Go to previous page
  
1/11
  
Go to next page
  
Go to last page
  

Viimeisin päivitys 2024-17-04 klo 21:13