Antti Puupponen
Henkilökunnan yhteystiedot saatavilla yliopiston yhteystietohausta. ORCID-linkki: https://orcid.org/0000-0002-9316-9061 |
Aktiiviset JYU-affiliaatiot
- Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos, Yliopistonlehtori
Tutkimuskuvaus
The aim of food system and policy research is to help decision makers understand how environmental, social and political changes have an impact on the food system and, hence, also on the food security, health, and well-being of citizens. Thus, awareness of these changes enables developing mechanisms and incentives for creating stability and predictability to society. Moreover, food policy studies may find new resource-wise and sustainable ways of producing and consuming food. Hence, based on this research, even new approaches for food production, innovative food products and new business models could be developed in the future.
Tieteenalat
Seurantakohteet
Hankkeet, joissa vastuullinen johtaja
- Ruokaketjun kiertotalous
- Suomen itsenäisyyden juhlarahasto (SITRA)
Hankkeet, joissa on hanketiimin jäsen
- Reilu ruokamurros: Eriarvoisuuksien tunnistaminen ja ratkaiseminen matkalla kestävään, terveelliseen ja ilmastoneutraaliin ruokajärjestelmään
- Kortetmäki, Teea
- Suomen Akatemia
- Reilu ruokamurros: Eriarvoisuuksien tunnistaminen ja ratkaiseminen matkalla kestävään, terveelliseen ja ilmastoneutraaliin ruokajärjestelmään
- Kortetmäki, Teea
- Suomen Akatemia