Wild Planets Science Club (Villit planeetat-tiedekerho)


Main funder

Funder's project number201900240


Funds granted by main funder (€)

  • 3 000,00


Funding program


Project timetable

Project start date29/04/2019

Project end date31/05/2020


Summary

Kiertotalous ja kestävä kehitys tarjoavat kirkkaan teeman ja opetuksellisen toimintaympäristön kansallisesti ja kansainvälisestikin erottuvalle monimuotoiselle yliopistokeskustoiminnalle mm. Biolaakso-hankkeen kautta. Tiedekerhotoiminta istuu yliopistokeskuksen toimintaan saumattomasti.
Kiertotalouteen sekä kestävään kehitykseen liittyvät innovaatiot ja teknologiat ovat nousseet vahvasti esille ihmisten ajattelumallien muutosten voimasta. Ihmisten näkemysten muutos heijastuu käyttäytymiseen ja kuluttamiseen sekä asenteisiin kestävän kehityksen toimintamalleja kohtaan. Niiden kautta myös avaruus ja planeetat aihepiirinä koetaan kiinnostavana.
Villit planeetat –tiedekerhotoiminnan taustalla on tarve käynnistää suunnittelutyö uudenlaisen, innovatiivisen avaruus ja planeettatietouteen sekä kestävään kehitykseen keskittyvän keskustoiminnan toteuttamiseksi. Suunnittelutyö edellyttää teemoihin liittyvien kansallisten ja kansainvälisten oppilaitosten, tukijoiden ja kehittäjätoimijoiden mukaan saamista sekä alueellisten yksityisten ja julkisten toimijoiden tiivistä yhteistyötä. Tätä kautta synnytetään uusia toimintamalleja, jotka monipuolistavat elinkeinorakennetta, kehittävät kilpailukykyä sekä kansainvälistymistä ja tukevat alueen uudistumista tukevaa toimintaa.
Laajemman tavoitteen ohella on tärkeää jakaa yleistä tietoa planeetoista, avaruudesta, maapallosta ja ihmiskunnasta osana avaruutta tietopohjaisesti, mutta osallistavalla, interaktiivisella ja viihdyttävällä tavalla palvellen laajasti eri kohderyhmiä alakoululaisista eläkeläisiin.


Principal Investigator


Other persons related to this project (JYU)


Primary responsible unit


Follow-up groups

Profiling areaSchool of Wellbeing (University of Jyväskylä JYU) JYU.Well


Last updated on 2023-24-08 at 20:51