Mustionjoen, Ähtävänjoen, Isojoen ja Karvianjoen raakkujen pelastaminen laitoskuntoutuksella (---)


Main funder


Funds granted by main funder (€)

7 220,00


Funding program

Others (Funding programs)


Project timetable

Project start date: 01/05/2019

Project end date: 31/12/2019


Summary

Määrärahan käyttötarkoitus: Mustionjoen, Ähtävänjoen, Isojoen ja Karvianjoen raakkukantojen pelastaminen aikuisten raakkujen laitoskuntoutuksella ja poikaskasvatuksella 2019.
Lukuunottamatta Kokemäenjoen vesistöalueen latvojen kolmea lähekkäin sijaitsevaa pientä raakkupopulaatiota, Etelä-Suomen viimeiset, suoraan mereen laskevissa joissa elävät raakkupopulaatiot ovat Mustionjoki, Ähtävänjoki. Isojoki ja Karvianjoki. EU Life IP Freshabit-hankkeen yhteydessä 2016-17 havaittiin, että ainakaan Mustionjoen, Ähtävänjoen ja Karvianjoen raakut eivät tuottaneet glokidium-toukkia (=eivät lisäänny). Lisäksi Mustionjoessa ja Ähtävänjoessa vallitsee kiihtyvä kuolleisuus ja yksilöt olivat huonossa kunnossa – Mustionjoella pohjaa peittävän kasvuston takia ja Ähtävänjoella vedenlaatu-ongelmien takia.
Ympäristöministeriön avustuksella on tarkoitus palkata harjoittelija 3 kk:si hoitamaan ja syöttämään aikuisia raakkuja, osallistumaan raakun poikasten keräämiseen (kun poikaset saadaan kypsymään kaloissa kesäkuussa 2019), osallistumaan saatujen raakun poikasten kasvattamiseen Konnevedellä sekä osallistumaan uusien glokidium-toukkien keräämiseen loppukesällä 2019.


Principal Investigator


Primary responsible unit


Last updated on 2020-27-01 at 11:06