ESA RN01 Ageing in Europe Midterm Conference 2020 (ESA RN01 midterm conference)


Main funder

Funder's project number: 31.1.2020, 02-2019-000997-01


Funds granted by main funder (€)

  • 16 333,00


Funding program


Project timetable

Project start date: 01/02/2020

Project end date: 31/07/2021


Summary

Konferenssi on European Sociological Associationin (ESA) Ageing in Europe-tutkimusverkoston omaehtoisesti järjestämä konferenssi. Konferenssi järjestetään joka toinen vuosi, ESA:n varsinaisen konferenssin välivuosina. Osallistujia tapahtumassa on 50-100. Konferenssi järjestetään nyt viidettä kertaa, ja ensimmäistä kertaa Suomessa. Aikaisemmat puolivälin (midterm) konferenssit on järjestetty Brnossa Tsekin tasavallassa (2018), Frankfurtissa Saksassa (2016), Klagenfurtissa Itävallassa (2014) ja Uumajassa Ruotsissa (2012).
Konferenssi kerää yhteen ikääntymiskysymyksistä kiinnostuneita sosiologian alan tutkijoita laajalti sekä Euroopasta että sen ulkopuolelta. Tapahtuma on saavuttanut vakiintuneen ja arvostetun aseman alan tieteentekijöiden keskuudessa, ja useimmat kävijöistä eivät ole affilioituneet ESA:aan.

Konferenssin suunnittelussa otetaan erityisesti huomioon uran alkuvaiheissa olevat tutkijat muun muassa pitämällä tapahtuman hinta matalana ja ilmapiiri keskustelevuutta korostavana. Ennen konferenssia järjestetään myös erillinen kaksipäiväinen kansainvälinen workshop väitöskirjantekijöille. Tämä tapahtuma järjestetään erillään konferenssista ja rahoitetaan eri varoista.

Konferenssin teemalla (Places, spaces and cultures of ageing) haluamme nostaa keskusteluun ikääntymisen kontekstuaalisuuden niin mikro-, meso- kuin makrotasollakin, tuoda esiin suomalaista erityisosaamista tällä tutkimusalueella sekä vaikuttaa tieteenalan tarkastelunäkökulmiin. Konferenssin ohjelmassa on esitelmäsessioiden lisäksi kolmen kutsutun puhujan keynote-luennot sekä policy forum-paneeli, johon kutsutaan myös suomalaisen järjestökentän edustajia, joilla on vankka kokemus ikääntymiskysymysten kanssa toimimisesta sekä lainsäädäntöön vaikuttamisesta. Konferenssin "call for papers" julkistetaan marraskuussa 2019 ja odotamme noin 80 esitelmäehdotusta, jotka käyvät läpi double blind review -arvioinnin ennen hyväksymistä.


Principal Investigator


Primary responsible unit


Last updated on 2021-17-03 at 12:06