Access, Privacy, Profiling, and Intelligent Applications (APPIA-JYU)


Päärahoittaja

Rahoittajan antama koodi/diaarinumero: 605/31/2020


Päärahoittajan myöntämä tuki (€)

  • 210 000,00


Rahoitusohjelma


Hankkeen aikataulu

Hankkeen aloituspäivämäärä: 01.02.2020

Hankkeen päättymispäivämäärä: 31.05.2021


Tiivistelmä

Access, Privacy, Profiling, and Intelligent Applications (APPIA) -projekti on osa Security and Software Engineering Research Site (S2ERC, https://www.serc.net/) -tutkimuskeskuksen ohjelmaa. S2ERC -tutkimuskeskusta rahoittavat National Science Foundation (NSF), Business Finland (BF), yliopistot ja keskuksen toimintaan osallistuvat yritykset. S2ERC -tutkimuskeskusta rahoittavat National Science Foundation (NSF), Business Finland (BF) ja keskuksen toimintaan osallistuvat

yritykset. S2ERC on osa NSF:n Industry University Cooperative Research Centers (I/UCRC)

-ohjelmaa.

APPIA -hankkeessa tutkitaan kyberturva ekosysteemiä; luotettavaa, turvallista ja eettistä tunnistetietojen hallintaa ja käyttäjäprofilointia, tunnistetietojen anonymisointia ja käytettävyyttä, ekosysteemin ohjelmistojen kehittämisen yhteydessä tapahtuvaa tietoturvatestausta ja luotettavaa lohkoketjuihin perustuvaa interaktiota ekosysteemin eri osa-alueiden välillä.

Laajempana tavoitteena on kasvattaa ohjelmisto- ja tietoturvaosaamista erityisesti ennakoimalla riskejä ja poistamalla uhkia. APPIA -hankkeeseen osallistuu 4 suomalaista yliopistoa, 1 yhdysvaltalainen yliopisto sekä 8 hanketta rahoittavaa yritystä Suomesta ja Yhdysvalloista. Hanketta tehdään yhteistyössä myös muiden S2ERC -ohjelmaan osallistuvien yhdysvaltalaisten yliopistojen ja yritysten kanssa.


Vastuullinen johtaja


Päävastuullinen yksikkö


Liittyvät julkaisut


Viimeisin päivitys 2022-06-07 klo 12:42