Monitoimijainen rakenteellisen sosiaalityön toimintamalli tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluissa  (MoRa)


Päärahoittaja

Rahoittajan antama koodi/diaarinumeroVN/25273/2020


Päärahoittajan myöntämä tuki (€)

  • 435 445,00


Rahoitusohjelma


Hankkeen aikataulu

Hankkeen aloituspäivämäärä01.01.2021

Hankkeen päättymispäivämäärä31.12.2022


Tiivistelmä

MoRa-hanke tutkii monitoimijaisen rakenteellisen sosiaalityön toimintamallin ja prosessin nykytilaa ja kehittämispotentiaalia kysymällä a) miten rakenteellista sosiaalityötä toteutetaan 2020-luvulla julkisessa sosiaalityössä Suomessa sekä b) miten ja millaisilla toimintamalleilla rakenteellista sosiaalityötä voidaan tulevaisuudessa integroida osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää sekä maakunnallisten hyvinvointialueiden toimintaa ja päätöksentekoa.
MoRa-hanke yhdistää määrällisiä ja laadullisia aineistonkeruun ja -analyysin menetelmiä. Hanke toteuttaa valtakunnallisen työntekijöille kohdistetun kyselyn rakenteellisen sosiaalityön nykytilasta, -käytännöistä, toimintaa estävistä ja ehkäisevistä tekijöistä sekä rakenteellisen sosiaalityön toiminnan ja mallin visioinnista tulevaisuuden sote-palvelujärjestelmässä. Kolmella tapaustutkimuspaikkakunnalla tutkimus jakautuu toimijaryhmien mukaisiin työpaketteihin (asiakkaat/kansalaiset, työntekijät, johtajat ja poliitikot), joissa tietoa kerätään toimintatutkimuksellisesti fokusryhmähaastatteluin sekä osallistavan havainnoinnin ja dokumenttiaineistojen keinoin. Tapaustutkimustyöpakettien aineisto analysoidaan laadullisen sisällönanalyysin avulla.
Hankkeessa rakentuvan toimintamallin avulla voidaan tuottaa tietoa asiakkaiden/kansalaisten hyvinvoinnista sekä välittää sitä sosiaali- ja terveyspalvelujen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi sekä samalla edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja kansalaisten hyvinvointia. Tutkimuksen tulosten perusteella rakennettu toimintamalli juurrutetaan yhdessä hankkeen osatoteuttajina ja välittäjäorganisaatioina toimivien osaamiskeskusten (Koske, SONet BOTNIA) kanssa uusien maakunnallisten hyvinvointialueiden käytäntöihin.


Vastuullinen johtaja


Muut hankkeeseen liittyvät henkilöt (JYU)


Päävastuullinen yksikkö


Liittyvät julkaisut ja muut tuotokset

  
Go to first page
  
Go to previous page
  
1/3
  
Go to next page
  
Go to last page
  

Viimeisin päivitys 2023-15-11 klo 09:57