Hallitustenvälisen biodiversiteettiä ja ekosysteemipalveluja koskevan tieteen ja politiikan välisen paneelin arviointityö/2


Main funder

Funder's project number: YM42/391/2015


Funds granted by main funder (€)

  • 10 000,00


Funding program


Project timetable

Project start date: 01/01/2017

Project end date: 31/12/2018


Summary

Ministeriö on ottanut vastaan pyynnön (liite 1) nimetä Suomen ehdokkaat hallitustenvälisen IPBES-paneelin asiantuntijaryhmiin. IPBES -paneeli on ilmoittautumismenettelyn ja sitä seuranneen arvioinnin tuloksena kutsunut suoraan (liite 3) ekologian professori Janne Kotiahon Jyväskylän yliopistosta IPBES:in arvinointiraportin yhden luvun pääkirjoittajaksi. Työn alkuvaiheessa Kotiaho ylennettiin yhden luvun koordinoivaksi pääkirjoittajaksi ja samalla Summary for Policy Makers kirjoittajaksi.
Biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemipalvelujen hallitustenvälinen tiedepoliittinen foorumi (IPBES) on riippumaton hallitustenvälinen elin, jonka jäsenvaltiot ovat perustaneet vuonna 2012. Se tarjoaa poliittisille päätöksentekijöille objektiivisia tieteellisiä arvioita planeettametsän biologisen monimuotoisuuden, ekosysteemien ja niiden tarjoamien hyötyjen tilasta ihmisille, sekä välineitä ja menetelmiä näiden elintärkeiden luonnonvarojen suojelemiseksi ja kestäväksi hyödyntämiseksi.
Tavoitteenamme on vahvistaa tietämysperustetta politiikan parantamiseksi tieteen, biologisen monimuotoisuuden, pitkän aikavälin inhimillisen hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen säilyttämiseksi ja kestäväksi hyödyntämiseksi. IPBES tekee jossain määrin biologista monimuotoisuutta, mitä IPCC tekee ilmastonmuutokselle.


Principal Investigator


Primary responsible unit


Web page

https://www.ipbes.net/


Last updated on 2021-17-03 at 12:04