C2 Edited work
Kolikon kaksi puolta (2021)


Roiko-Jokela, H., Roiko-Jokela, T., & Jakosuo, H. (Eds.). (2021). Kolikon kaksi puolta (2021). Suomen urheiluhistoriallinen seura. Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja.


JYU authors or editors


Publication details

All authors or editors: Roiko-Jokela, Heikki; Roiko-Jokela, Tapio; Jakosuo, Hanna

ISBN: 978-952-69183-5-8

eISBN: 978-952-69183-6-5

Journal or series: Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirja

ISSN: 1237-3133

Publication year: 2021

Volume: 2021

Number of pages in the book: 332

Publisher: Suomen urheiluhistoriallinen seura

Place of Publication: Helsinki

Publication country: Finland

Publication language: Finnish

Publication open access: Not open

Publication channel open access:


Abstract

Urheilulla on julkisivunsa - kolikon etupuoli - jonka taakse kätkeytyy lukuisia ilmiöitä, jotka jäävät vähemmälle huomiolle. Kolikon toisella puolella on ilmiöitä ja asioita, jotka eivät sovi urheilun julkisuuskuvaan tai ne poikkeavat totutusta narratiivista liiaksi saadakseen huomiota.
Kolikon kaksi puolta kuvaa myös sitä, että asiat voidaan esittää tietyllä tapaa. Vaikka vaihtoehtoinen tila on sinänsä tiedossa, se jää vaille huomiota. Se on kolikon toisella puolella, jonne vain vilkaistaan pikaisesti. Kolikon kaksi puolta voi viitata myös siihen, että samaa urheilun ilmiötä voidaan lähestyä eri näkökulmista. Kun yksi lähestymistapa on valittu, keskitytään asian yhteen ulottuvuuteen, mutta muut ulottuvuudet jäävät herkästi kolikon toiselle puolelle katseiden ulottumattomiin. Eri lähestymiskulmat täydentävät toisiaan ja syventävät käsitystä urheilun eri puolista muodostaen kokonaisuuksia. Näin on myös käsillä olevassa Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirjassa 2021 ”Kolikon kaksi puolta”.
Vuosikirjan artikkeleiden ensimmäinen temaattinen kokonaisuus muodostuu urheilun arvojen, arvostuksien, etiikan, moraalin, lupausten, protestien ja tasa-arvokamppailun ympärille: mitä urheilussa arvostetaan ja kuinka sen parissa toimitaan? Toinen temaattinen kokonaisuus on alkoholin ja urheilun välinen suhde.


Keywords: sports; history; sport history; ethics; morals; phenomena; alcohol (beverage)


Contributing organizations


Ministry reporting: Yes

Preliminary JUFO rating: 1


This publication includes articles with JYU authors:

Last updated on 2021-05-11 at 13:51