E1 Yleistajuinen artikkeli, sanomalehtiartikkeli
Ruokaturva, kriisit ja maatalous (2022)


Puupponen, A. (2022, 40). Ruokaturva, kriisit ja maatalous. Tieteessä tapahtuu, (2). https://www.tieteessatapahtuu.fi/numerot/2-2022/ruuan-alkutuotanto

Tutkimusta rahoitti strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.


JYU-tekijät tai -toimittajat


Julkaisun tiedot

Julkaisun kaikki tekijät tai toimittajatPuupponen, Antti

Lehti tai sarjaTieteessä tapahtuu

ISSN0781-7916

eISSN1239-6540

Julkaisuvuosi2022

Volyymi40

Lehden numero2

KustantajaTieteellisten seurain valtuuskunta

JulkaisumaaSuomi

Julkaisun kielisuomi

Pysyvä verkko-osoitehttps://www.tieteessatapahtuu.fi/numerot/2-2022/ruuan-alkutuotanto

Julkaisun avoin saatavuusAvoimesti saatavilla

Julkaisukanavan avoin saatavuusKokonaan avoin julkaisukanava

Julkaisu on rinnakkaistallennettu (JYX)https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/80718


Tiivistelmä

Sitä, että ruoka tulee maaseudulta, on totuttu pitämään itsestäänselvyytenä. Monenlaiset asiat haastavat tarkastelemaan asiaa toisin: Ruokaturva on noussut polttavan ajankohtaiseksi, ja tuotantoeläinten hyvinvoinnissa pitää huomioida uudetkin tartuntataudit. Samaan aikaan maaseudulta nousee paikkaseksikkäitä yrityksiä, jotka hyödyntävät brändäystä taitavasti tavoitellen etenkin y-sukupolven huomiota.


YSO-asiasanatruokaruokaturvaelintarviketuotantomaataloustuotantomaataloustuotteetmaaseutukestävä kehityskriisit


Liittyvät organisaatiot


Hankkeet, joissa julkaisu on tehty


OKM-raportointiKyllä

Raportointivuosi2022


Viimeisin päivitys 2024-03-04 klo 17:15