D5 Oppikirja, ammatillinen käsi- tai opaskirja taikka sanakirja
Kestävän kouluruokailun keittokirja : oppilaiden ratkaisuja ruokapalveluille (2022)
Tykkyläinen, R., Kaljonen, M., Kortetmäki, T., Ritola, R., Salminen, J., Lehtinen, M., & Saralahti, I. (2022). Kestävän kouluruokailun keittokirja : oppilaiden ratkaisuja ruokapalveluille. Suomen ympäristökeskus. Just food -hankkeen julkaisuja, 5/2022. https://issuu.com/suomenymparistokeskus/docs/just_food_05_2022
Tutkimusta rahoitti strategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.
JYU-tekijät tai -toimittajat
Julkaisun tiedot
Julkaisun kaikki tekijät tai toimittajat: Tykkyläinen, Riina; Kaljonen, Minna; Kortetmäki, Teea; Ritola, Roosa; Salminen, Jani; Lehtinen, Markus; Saralahti, Ilja
eISBN: 978-952-11-54-86-7
Lehti tai sarja: Just food -hankkeen julkaisuja
Julkaisuvuosi: 2022
Sarjan numero: 5/2022
Kirjan kokonaissivumäärä: 25
Kustantaja: Suomen ympäristökeskus
Julkaisumaa: Suomi
Julkaisun kieli: suomi
Pysyvä verkko-osoite: https://issuu.com/suomenymparistokeskus/docs/just_food_05_2022
Julkaisun avoin saatavuus: Avoimesti saatavilla
Julkaisukanavan avoin saatavuus: Kokonaan avoin julkaisukanava
Tiivistelmä
Lapsia ja nuoria on tärkeä kuunnella parannettaessa kouluruokailun kestävyyttä. Tässä julkaisussa esittelemme oppilaiden omia ratkaisuja kestävän kouluruokailun edistämiseksi. Ratkaisut laadittiin Just Food -hankkeessa järjestetyissä ruokapajoissa Helsingissä ja Muuramessa.
YSO-asiasanat: kouluruokailu; ruokailu; ruoka; kestävä kehitys; lapset (ikäryhmät); nuoret; kehittäminen; ruokaohjeet
Liittyvät organisaatiot
Hankkeet, joissa julkaisu on tehty
- Reilu ruokamurros: Eriarvoisuuksien tunnistaminen ja ratkaiseminen matkalla kestävään, terveelliseen ja ilmastoneutraaliin ruokajärjestelmään
- Kortetmäki, Teea
- Suomen Akatemia
OKM-raportointi: Kyllä
Raportointivuosi: 2022