D6 Toimitettu ammatillinen teos
Ennen sanoja : pohdintoja ruumiillisuudesta (2019)


Erkkilä, J., & Ylönen, M. E. (Eds.). (2019). Ennen sanoja : pohdintoja ruumiillisuudesta. Eino Roiha -säätiö; Suomen Musiikkiterapiayhdistys ry.


JYU-tekijät tai -toimittajat


Julkaisun tiedot

Julkaisun kaikki tekijät tai toimittajat: Erkkilä, Jaakko; Ylönen, Maarit E.

ISBN: 978-952-94-2786-4

Julkaisuvuosi: 2019

Kustantaja: Eino Roiha -säätiö; Suomen Musiikkiterapiayhdistys ry

Kustannuspaikka: Jyväskylä

Julkaisumaa: Suomi

Julkaisun kieli: suomi

Julkaisun avoin saatavuus: Ei avoin

Julkaisukanavan avoin saatavuus:


Tiivistelmä

Ennen Sanoja : pohdintoja ruumiillisuudesta -kirja on kokeneiden tutkijoiden ja kliinikkojen artikkelikokoelma ruumiillisuudesta ja sen merkityksestä terapia- ja kasvatustyössä. Artikkelit pohjautuvat sekä laajoihin tutkimuksiin, että terapeuttien ja heidän asiakkaiden kokemuksiin. Ruumiillisuutta tarkastellaan eri terapiasuuntausten näkökulmista, ja esitellään niiden sovelluksia asiakastyössä. Kirjan artikkelit ottavat kantaa terapiamaailman ajankohtaisiin kysymyksiin liittyen kehomieli -yhteyteen. Luovuus, symbolisuus ja rajoja ylittävä innovatiivisuus ovat yhteisiä näille artikkeleille.

Tämä kirja soveltuu oppikirjaksi psykoterapian ja taideterapioiden opiskelijoille. Mutta se olkoon myös puheenvuoro ruumiillisuuden ja sanattomien, taidelähtöisten menetelmien käytön puolesta niin terapiamaailmassa kuin myös kasvatuksenkin alueilla.


YSO-asiasanat: ruumiillisuus; ruumiinkuva; mieliala; mind and body; hoitomenetelmät; taideterapia; tanssiterapia; musiikkiterapia; psykofysiologia

Vapaat asiasanat: keho; kehonkuva; mieli


Liittyvät organisaatiot


OKM-raportointi: Kyllä

Raportointivuosi: 2020


Tähän julkaisuun sisältyvät artikkelit, joissa JYU:n tekijöitä:

Viimeisin päivitys 2021-07-07 klo 21:39