C2 Edited work
Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla (2020)


Lahti, A., Aarnio, K., Moring, A., & Kerppola, J. (Eds.). (2020). Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla. Gaudeamus.


JYU authors or editors


Publication details

All authors or editors: Lahti, Annukka; Aarnio, Kia; Moring, Anna; Kerppola, Jenni

ISBN: 978-952-345-085-1

Publication year: 2020

Number of pages in the book: 335

Publisher: Gaudeamus

Place of Publication: Helsinki

Publication country: Finland

Publication language: Finnish

Publication open access: Not open

Publication channel open access:


Abstract

Sateenkaari-ihmiset ovat lapsia, vanhempia, puolisoita, ystäviä, rakastajia, kumppaneita ja sukulaisia siinä missä muutkin. Viime aikoina sukupuoleltaan ja seksuaalisuudeltaan moninaisten ihmisten perhe- ja läheissuhteet ovat tulleet aiempaa näkyvämmiksi, kun on keskusteltu esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parien oikeuksista. Painolastina keskustelussa on silti usein tiedon puute tai väärät käsitykset.

Perhe- ja läheissuhteet sateenkaaren alla tarjoaa tutkittua tietoa sateenkaari-ihmisten perhe- ja läheissuhteista Suomessa. Se pohtii, millaista on kasvaa sateenkaariperheessä ja mitä erityisiä kysymyksiä sateenkaariparit joutuvat miettimään perhettä perustaessaan tai erotessaan? Se selvittää, tunnistetaanko tai tunnustetaanko nämä suhteet palveluissa ja lainsäädännössä. Mitä sateenkaari-ihmisiä työssään kohtaavan tulisi tietää?

Teoksessa tuodaan esille perhe- ja läheissuhteiden moninaisuus, joka ei mahdu ydinperheen ahtaaseen määritelmään. Aihe koskettaa entistä enemmän koko yhteiskuntaa, ja sateenkaaren alta voi löytyä keinoja jäsentää suhteiden moninaisuutta myös yleisemmin.


Keywords: rainbow families; families; family life; family formation; sexual minorities; gender minorities; family relations; variety; gender research


Contributing organizations


Related projects


Ministry reporting: Yes

Reporting Year: 2020

JUFO rating: 2


This publication includes articles with JYU authors:

Last updated on 2021-27-10 at 10:31