D6 Edited professional work
Ytimessä : kirja kaiken oppimisen keskiöön (2019)


Niinistö, E.-M., Aerila, J.-A., Sario, S., & Kauppinen, M. (Eds.). (2019). Ytimessä : kirja kaiken oppimisen keskiöön. Turun yliopisto / Rauman normaalikoulu.


JYU authors or editors


Publication details

All authors or editors: Niinistö, Eeva-Maija; Aerila, Juli-Anna; Sario, Suvi; Kauppinen, Merja

ISBN: 978-951-29-7871-7

eISBN: 978-951-29-7872-4

Publication year: 2019

Number of pages in the book: 254

Publisher: Turun yliopisto / Rauman normaalikoulu

Publication country: Finland

Publication language: Finnish

Publication open access: Openly available

Publication channel open access: Open Access channel

Publication is parallel published (JYX): https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/82372

Publication is parallel published: https://aoe.fi/#/materiaali/532


Abstract

”Ytimessä – Kirja kaiken oppimisen keskiöön” on teos, jonka kirjoittamiseen on osallistunut useita pitkään opetusalalla toimineita opettajia, kasvatusalan tutkijoita, koulukirjastonhoitajia ja muita lasten lukemisesta kiinnostuneita toimijoita. Teoksen materiaali on syntynyt 2018 – 2019 Opetushallituksen rahoituksen mahdollistamana. Kirjassa esitellään sekä erilaisia lukemisen projekteja että yksittäisiä työtapoja lukemiseen innostamiseen. Kirjoittajat ovat kokeilleet käytännössä erilaisia lukemisen menetelmiä, erilaisia lukuympäristöjä ja lukemisen yhdistämistä ja integroimista muihin oppiaineisiin ja muuhun opetukseen. Tuloksena on kokonaisvaltaista oppimista ja kokemusta, jossa tiedot, taidot, tunteet ja esteettiset sekä eettiset näkökulmat kietoutuvat yhteen. Tärkeänä lähtökohtana on ollut kokonaisvaltaisen oppimiselämyksen luominen oppilaissa lukemisen avulla. Kirja on tarkoitettu kaikille niille, joita lukeminen ja sen opettaminen kiinnostavat. Portti lukemisen maailmaan voi aueta draaman, seikkailun, roolimallin, lukusiestan, kirjamaistiaisten tai vaikka pakohuoneen avulla! Tervetuloa lukemisen ytimeen!


Keywords: language teaching; mother tongue (curriculum subjects); reading; literature; educational methods; learning experiences


Contributing organizations


Ministry reporting: Yes

Reporting Year: 2020


This publication includes articles with JYU authors:

Last updated on 2022-20-09 at 14:24