C2 Edited work
Aikuissosiaalityö : tieto, käytäntö ja vaikuttavuus (2021)


Matthies, A.-L., Svenlin, A.-R., & Turtiainen, K. (Eds.). (2021). Aikuissosiaalityö : tieto, käytäntö ja vaikuttavuus. Gaudeamus.


JYU authors or editors


Publication details

All authors or editors: Matthies, Aila-Leena; Svenlin, Anu-Riina; Turtiainen, Kati

ISBN: 978-952-345-112-4

eISBN: 978-952-345-683-9

Publication year: 2021

Number of pages in the book: 349

Publisher: Gaudeamus

Place of Publication: Helsinki

Publication country: Finland

Publication language: Finnish

Publication open access: Not open

Publication channel open access:


Abstract

Aikuissosiaalityö on yhteiskunnallisesti merkittävä kenttä, jota ajankohtaiset ilmiöt työttömyydestä maahanmuuttoon muovaavat. Aikuisten parissa tehtävällä työllä on välillisiä vaikutuksia myös lapsiin ja vanhuksiin. Teos tarjoaa tutkittua tietoa aikuissosiaalityön keskeisistä ilmiöistä. Se esittelee kokonaisvaltaisen teoreettisen mallin, jonka avulla voidaan tulkita ja kehittää aikuissosiaalityön vaikuttavuutta. Analyysin kohteena ovat aikuissosiaalityön yhteiskunnallinen konteksti ja asiakkaiden elämäntilanne, moniammatillinen ja asiakkaan oma toimijuus, työn sisältö eli interventiot sekä mekanismit ja vaikutukset. Aikuissosiaalityö on suunnattu erityisesti sosiaalityön ammattilaisille, tutkijoille ja opiskelijoille, mutta lisäksi se toimii yleisempänä läpileikkauksena tästä yhteiskuntapolitiikan alueesta. Se herättelee myös keskustelua 2020-luvun aikuissosiaalityöstä ja sen asiakkaiden asemasta suhteessa yhteiskunnan eriarvoistaviin rakenteisiin.


Keywords: social work; adults; adult social work; theories; human agency; customers; customership; social inclusion; early support; local character; efficacy; social services; social policy


Contributing organizations


Ministry reporting: Yes

Reporting Year: 2021

JUFO rating: 2


This publication includes articles with JYU authors:
Go to first page
Go to previous page
1 of 2
Go to next page
Go to last page

Last updated on 2022-19-08 at 19:37