Välttämättömien rasvahappojen tuotanto ja siirto ihmisen tekemässä trooppisessa ekosysteemissä
Taipale, Sami; Rigaud, Cyril; Calderini, Marco; Asikainen, Harri; Litmanen, Jaakko; Vesamäki, Jussi; Ndebele‐Murisa, Mzime Regina; Nhiwatiwa, Tamuka. (2025). Production and transfer of essential fatty acids in a man-made tropical ecosystem. V. 7.1.2025. University of Jyväskylä. https://doi.org/10.17011/jyx/dataset/99321.
JYU-tekijät:
|
Kaikki tekijät: Taipale, Sami; Rigaud, Cyril; Calderini, Marco; Asikainen, Harri; Litmanen, Jaakko; Vesamäki, Jussi; Ndebele‐Murisa, Mzime Regina; Nhiwatiwa, Tamuka
Rahoittajat: Suomen Akatemia
Oikeudenhaltijat:
Saatavuus ja tunnisteet
Saatavuustieto: Ladattavissa verkosta
Aineiston julkaisuvuosi: 2025
URN-tunniste alkuperäisessä julkaisupaikassa: http://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-202501091093
DOI-tunniste alkuperäisessä julkaisupaikassa: https://doi.org/10.17011/jyx/dataset/99321
URN-tunniste JYXissä: http://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-202501091093
DOI-tunniste JYXissä: https://doi.org/10.17011/jyx/dataset/99321
Aineiston kuvailu
Kuvaus: This data includes all used research data published in Limnology and Oceanography doi: 10.1002/lno.12973, including pigments and fatty acid concentration over three seasons in Lake Kariba at Sanyati Basin in 2022. Moreover, data includes microbial communities using 16SRNA and 23SRNA. Data also include fatty acid profiles and stable isotopes of food web components in Lake Kariba. Moreover, data include relative gene activity of fads2 and elolv5 genes from fish liver.
Aineiston kieli: englanti
Vapaat asiasanat: tropical lake, essential fatty acids, fads2, Nile tilapia, zooplankton, seston
YSO-asiasanat: järvet; rasvahapot
Tieteenalat : 1181 Ekologia, evoluutiobiologia; 1184 Genetiikka, kehitysbiologia, fysiologia; 1182 Biokemia, solu- ja molekyylibiologia
Seurantakohteet: Akvaattiset tieteet (Bio- ja ympäristötieteiden laitos BIOENV) WET
Käsitteletkö erityisiä henkilötietoryhmiä tutkimuksessasi?: Ei
Aineistoon liittyvät Converiksessa olevat hankkeet
- Miten ilmastonmuutos vaikuttaa makeanveden lajien ravintoarvoon?
- Taipale, Sami
- Suomen Akatemia