Anna-Maria Raita-Hakola


Yleiskuvaus

Anna-Maria on tutkijatohtori, joka on kiinnostunut hyperspektrikuvantamisesta, konenäkökameroista ja koneoppimismenetelmistä aina sensoritason ohjelmoinnista analyysimenetelmien kehittämiseen ja ohjelmistoihin. Hän on kehittänyt ja koodannut spektrikuvantamisen ohjelmistoja prototyyppikameroille. Laitteiden lisäksi hän työskentelee hyperspektridatan ja koneoppimisen parissa. Anna-Maria puolusti väitöskirjaansa "From sensors to machine vision systems: Exploring machine vision, computer vision and machine learning with hyperspectral imaging applications " joulukuussa 2022.

Anna-Maria on työskennellyt Suomen Akatemian rahoittamassa SICSURFIS projektissa nykyisen projektin ollessa Suomen Akatemian rahoittama FireMan. Nykyisiin tehtäviin kuuluu FireMan projektissa tutkiminen, tuloksista vastaaminen ja opettaminen. Lisäksi hän toimii Teollisuuden Big Data projektissa tutkijana. Hän toimii kolmella opintojaksolla vastuuopettajana (koneoppiminen ja konenäkö), tuottaa oppimateriaalia kuudelle opintojaksolle ja vastaa opiskelijoille avoimen konenäköpajan perustamisesta spekrikuvantamisen laboratorion yhteyteen. Hän on tiedekuntaneuvoston jäsen ja yliopistokollegion varajäsen.


Aktiiviset JYU-affiliaatiot


Aiemmat, ei-aktiiviset tai muut työsuhteet


Tutkimuskuvaus

Tutkimuksessani kehitän laskennallista data-analytiikkaa erilaisiin arkielämän sovelluksiin, eli työskentelen tutummin tekoälymallien parissa. Olen kehittänyt ja kehitän menetelmiä mm. ihosyöpätutkimukseen, metsäpalojen havainnointiin, kalliomaalausten tutkimiseen ja teollisuuslinjaston toiminnan tarkasteluun. Erityisosaamistani ovat hyperspektrikuvantaminen, konenäkö, tekoäly ja koneoppiminen.


Tieteenalat


Seurantakohteet


Omat asiasanat

Hyperspektrikuvantaminen, spektrikuvantaminen, konenäkö, konenäkösensorit, ohjelmointi, data-analyysi, laskennallinen data-analyysi, tietokonenäkö, koneoppiminen, tekoäly, strateginen johtaminen, markkinointi ja valmentava johtaminen


Julkaisut ja muut tuotokset


Tutkimusaineiston tekijä


Viimeisin päivitys 2024-17-04 klo 21:17