E1 Popularised article, newspaper article
Ruokaturva, kriisit ja maatalous (2022)
Puupponen, A. (2022, 40). Ruokaturva, kriisit ja maatalous. Tieteessä tapahtuu, (2). https://www.tieteessatapahtuu.fi/numerot/2-2022/ruuan-alkutuotanto
The research was funded by Strategic Research Council at the Research Council of Finland.
JYU authors or editors
Publication details
All authors or editors: Puupponen, Antti
Journal or series: Tieteessä tapahtuu
ISSN: 0781-7916
eISSN: 1239-6540
Publication year: 2022
Volume: 40
Issue number: 2
Publisher: Tieteellisten seurain valtuuskunta
Publication country: Finland
Publication language: Finnish
Persistent website address: https://www.tieteessatapahtuu.fi/numerot/2-2022/ruuan-alkutuotanto
Publication open access: Openly available
Publication channel open access: Open Access channel
Publication is parallel published (JYX): https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/80718
Abstract
Sitä, että ruoka tulee maaseudulta, on totuttu pitämään itsestäänselvyytenä. Monenlaiset asiat haastavat tarkastelemaan asiaa toisin: Ruokaturva on noussut polttavan ajankohtaiseksi, ja tuotantoeläinten hyvinvoinnissa pitää huomioida uudetkin tartuntataudit. Samaan aikaan maaseudulta nousee paikkaseksikkäitä yrityksiä, jotka hyödyntävät brändäystä taitavasti tavoitellen etenkin y-sukupolven huomiota.
Keywords: food; food security; food production; agricultural production; agricultural products; countryside; sustainable development; crises
Contributing organizations
Related projects
- Just transition: tackling inequalities on the way to a sustainable, healthy and climate-neutral food system
- Kortetmäki, Teea
- Research Council of Finland
Ministry reporting: Yes
VIRTA submission year: 2022