Mika Haapanen


Yleiskuvaus

Mika Haapanen, apulaisprofessori, sai tohtorin tutkinnon taloustieteestä vuonna 2003. Hän on vieraillut muun muassa University College Dublinissa Irlannissa vuonna 2017 ja Cambridgen yliopistossa Isossa-Britanniassa vuosina 2009-2010. Hänellä on myös dosentin arvonimi Tampereen yliopistossa.

Tällä hetkellä Haapanen toimii tutkimuksesta ja innovaatiotoiminnasta vastaavana varadekaanina (2022-2025) Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on myös tiedekunnan tutkimuksen kehittämisryhmän puheenjohtaja. Haapanen opettaa erityisesti koulutuksen taloustiedettä ja syventävää mikrotaloustiedettä.

Haapasen tutkimuksia on julkaistu muun muassa American Journal of Health Economics, Oxford Economic Papers, Labour Economics, Journal of Human Capital, Journal of Population Economics, Regional Studies ja Journal of Regional Science -lehdissä.

Hän toimii tällä hetkellä Regional Studies ja Regional Science -lehtien apulaistoimittajana ja on toiminut arvioitsijana muun muassa Economics of Education Review, Economics of Transition, Education Economics, International Tax and Public Finance, Journal of Human Resources, Journal of Regional Science, Regional Studies ja Research Policy -lehdissä.


Aktiiviset JYU-affiliaatiot


Aiemmat, ei-aktiiviset tai muut työsuhteet


Tutkimuskuvaus

Haapasen pääasialliset tutkimusintressit ovat koulutuksen taloustiede, työn taloustiede, terveystaloustiede ja aluetaloustiede. Hän soveltaa mikrotaloustieteen menetelmiä erityisesti kysymyksiin, jotka liittyvät koulutukseen, työmarkkinatulemiin ja mielenterveyteen. Tällä hetkellä Haapanen johtaa tutkimushanketta "Koulutus ja mielenterveys".


Tieteenalat


Seurantakohteet


Omat asiasanat

koulutuksen taloustiede; työn taloustiede; aluetaloustiede; empiirinen mikrotaloustiede; koulutus; koulutuksen tuotot; terveys; työmarkkinat; työvoiman alueellinen liikkuvuus


YSO-asiasanat


Hankkeet, joissa vastuullinen johtaja

  
Go to first page
  
Go to previous page
  
1/2
  
Go to next page
  
Go to last page
  


Julkaisut ja muut tuotokset

  
Go to first page
  
Go to previous page
  
1/6
  
Go to next page
  
Go to last page
  

Viimeisin päivitys 2024-17-04 klo 21:11