Teppo Kröger


Yleiskuvaus

Yhteiskuntapolitiikan professori Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella.

Suomen Akatemian rahoittaman Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön johtaja.


Aktiiviset JYU-affiliaatiot


Tutkimuskuvaus

Teppo Kröger tutkii hoivapolitiikkaa paikallisesta, vertailevasta ja globaalista näkökulmasta. Hänen tutkimuksensa ovat keskittyneet muun muassa ikääntyneiden hoivapalveluihin, palvelujen ja omaishoivan yhteyksiin, hoivatyön olosuhteisiin sekä hoivavelvollisuuksien ja ansiotyön yhteensovittamiseen. Työssään hän yhdistää sosiaalipolitiikan, sosiaaligerontologian, vammaistutkimuksen, perhesosiologian ja hallintotutkimuksen erilaisia teoreettisia ja empiirisiä lähestymistapoja. Hän on luonut uusia käsitteellisiä näkökulmia hoivapolitiikan tutkimukseen, kuten hyvinvointikunnan, heikon universalismin, dedomestikaation, demografisen paniikin, hoivapääoman ja hoivaköyhyyden käsitteet.

Teppo Kröger ohjaa väitöskirjoja, jotka tutkivat ikääntymistä, hoivaa, vammaisuutta tai perhepolitiikkaa. Tällä hetkellä hän toimii seuraavien väitöskirjatutkijoiden ohjaajana: Mari Aholainen, Tuulikki Alanko, Salla Era, Matti Kajaste, Youngbin Kwon, Liliya Martynova ja Pauliina Puurtinen. Hänen opiskelijansa ovat saaneet Jyväskylän yliopiston vuoden parhaan väitöskirjan palkinnon (Helena Hirvonen, 2014) sekä Sosiaalipolittisen yhdistyksen vuoden gradu -palkinnon (Emilia Leinonen, 2014 ja Mikko Myllymäki, 2020). Hänen ohjauksessaan ovat viime aikoina valmistuneet Soili Vennon, Jiby Mathew Puthenparambilin, Tiina Sihdon, Paula Vasaran, Emilia Leinosen ja Sher E- Khodan väitöskirjat.

Teppo Kröger on toiminut useiden kansainvälisten tutkimushankkeiden, tutkimusjulkaisujen ja yliopistollisten virkojen hakijoiden arvioijana. Hän on arvioinut professorin ja lehtorin tehtävien hakijoita Australiassa, Islannissa, Isossa-Britanniassa, Kanadassa, Norjassa, Suomessa, Tanskassa ja Virossa, ja tutkimushankehakemuksia Alankomaissa, Itävallassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Tanskassa ja Unkarissa, sekä Euroopan tutkimusneuvostolle (ERC Advanced Grants) ja Open Research Area for the Social Sciences (ORA) -ohjelmalle. Hän on toiminut väitöskirjojen esitarkastajana ja vastaväittäjänä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Uudessa-Seelannissa. Hän on International Journal of Care and Caring- ja Nordic Journal of Social Research -lehtien sekä De Gruyterin ja Policy Pressin kirjasarjojen toimituskunnan jäsen. Hän on arvioinut käsikirjoituksia yli 30 tieteelliselle lehdelle sekä Palgrave Macmillan- ja Policy Press -kirjakustantajille. Teppo Kröger on Transforming Care Network (TCN) -verkoston tieteellisen komitean jäsen ja koordinoi yhdessä Nic Brimblecomben (LSE) kanssa 'Unmet Needs, Inequalities and Care Poverty' (UNICAP) -tutkimusverkostoa. Hän on Suomen Vammaistutkimuksen Seuran perustajajäsen ja hallituksen varajäsen sekä Kehitysvammaliiton tutkimusneuvoston jäsen. Hän on usein kutsuttu puhuja suomalaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa ja seminaareissa sekä median ja päätöksentekijöiden tiheään käyttämä asiantuntija.


Tieteenalat


Seurantakohteet


Omat asiasanat

hoiva, sosiaalipolitiikka, ikääntyminen, vanhuspalvelut, vammaispalvelut, vertaileva tutkimus, hoivaköyhyys, hyvinvointikunta, demografinen paniikki, dedomestikaatio, heikko universalismi


Hankkeet, joissa vastuullinen johtaja


Hankkeet, joissa on hanketiimin jäsen


Julkaisut ja muut tuotokset

Go to first page
Go to previous page
1/9
Go to next page
Go to last page

Viimeisin päivitys 2023-04-11 klo 16:53