Sanna Lensu


Yleiskuvaus

Postdoctoral Researcher, JYU, Dept. of Psychology, Jyväskylä, Finland, Group of docents Markku Penttonen & Miriam Nokia. Studying hippocampal neurophysiology and memory processes, especially targeting dentate gyrus using AAV-vector and Ca2+-imaging in vivo. My interest is especially connect this line of research with physical activity and exercise training. I have expertise in experimental neuroscience, but also exercise physiology, pharmacology, and toxicology (PhD in toxicology).


Aktiiviset JYU-affiliaatiot


Aiemmat, ei-aktiiviset tai muut työsuhteet


Tutkimuskuvaus

Tutkin tällä hetkellä muistin ja oppimisen neurobiologista perustaa, ja kiinnostuksenani on kuinka fyysinen aktiivisuus ja aineenvaihdunta vaikuttavat käyttäytymiseen, muistiin, sekä hippokampuksen toimintaan ja terveyteen. Tutkimuksen kohteena on niin kokeellisen liikuntaintervention vaikutukset hermosolujen aktiivisuuteen ja niiden välisten yhteyksien muodostumiseen kuin perittyjen liikuntaominaisuuksien vaikutukset kognitiivisiin kykyihin ja aivojen muovautuvuuteen. Tällä hetkellä olen myös mukana tutkimassa suoliston, suolistomikrobien, aivojen ja aineenvaihdunnan välisiä yhteyksiä. Erityisesti minua kiinnostaa varhaisiän kehitys, ja kuinka varhaisiän stressitekijät tai esimerkiksi liikunta-aktiivisuus - tai sen puuttuminen - vaikuttaa biologisiin säätelytekijöihin ja oppimiseen.


Tieteenalat


Seurantakohteet


Omat asiasanat

suolistomikrobit, ulosteensiirto, fyysinen aktiivisuus, rotta, aivojen kehitys, metabolia, neurogeneesi, neurotransmitterit


Hankkeet, joissa vastuullinen johtaja


Hankkeet, joissa on hanketiimin jäsen


Julkaisut ja muut tuotokset

Go to first page
Go to previous page
1/2
Go to next page
Go to last page


Tutkimusaineiston tekijä


Viimeisin päivitys 2022-22-11 klo 12:02